Banánová paráda

Dlouho jsem váhala, který recept zařadit jako ten první! Přece jen při všech možných intolerancích a alergiích u kojenců, je těžké vybrat pokrm, který by mohli všichni, vlastně je to nemožné! Každý si musí jednotlivé složky receptu otestovat!  Pokud jste nějakou dobu na dietě při kojení, jistě víte, že hlad je hrozný, chvílemi k nevydržení. Tento rychlý recept Vám dodá energii a potřebné živiny.

Doba přípravy:

Cca 20 minut + 20 minut pečení (pozor, ještě si připočtěte čekání, než to vše vychladne, bezlepkové věci se Vám teplé rozpadnou!)

Ingredience:

  • 160 g banánové mouky (např. Adveni)
  • 20 g chia mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce psyllia (namočit do cca 200 ml vody, čím déle tím lépe)
  • 1 lžička vanilky (mleté, super je od Sonnentoru)
  • 100 g ghí másla (ideálně v bio kvalitě)
  • 100 g kokosového oleje
  • 2 větší banány

Poleva:

  • raw čokoláda
  • strouhaný kokos

Postup:

  1. Ze všeho nejdříve si namočte psylium.
  2. Následně smíchejte všechny sypké ingredience.
  3. Rozehřejte máslo společně s kokosovým olejem, stačí opravdu na mírný stupeň.
  4. Než se oleje rozehřejí, přidejte do mísy dva banány, které rozmačkejte vidličkou – nemusíte se s tím moc patlat, tak zhruba, kousky banánu jsou pak velmi chutné.  🙂
  5. Tekuté oleje vmíchejte k sypkým ingrediencím, vše promíchejte, stačí měchačkou či lžící, není třeba zasahovat rukama. 🙂
  6. Poslední krok je přidání namočeného psyllia a opět vše dobře promíchat.
  7. Směs přesuňte do zapékací misky a vytvořte rovnoměrnou vrstvu vysokou 2-3 cm.
  8. Vložte do trouby a pečte na 180° cca 20 minut.
  9. Před vyjmutím zkontrolujte konzistenci špejlí či párátkem – nic by na něm nemělo být přilepeného.

Máte hotovo, pokud spěcháte – můžete konzumovat takto a nebo!

Připravte ještě polevu:

  1. Rozehřejte ve vodní lázni čokoládu – raw čokoládu a na ještě teplou banánovou parádu ji rovnoměrně stěrkou rozetřete.
  2. Můžete posypat kokosem nebo nechat pouze čokoládu.

Poslední důležitý bod je čekání  než to všechno vystydne. Buchta je díky psylliu překvapivě vláčná. 🙂

Dobrou chuť a pěkný den!

Převzato z mého webu:  https://www.exceland.cz/archiv/344

Jsem Detektiv potravinových alergií a pomáhám maminkám a jejich dětem najít příčiny zdravotních obtíží a odstranit je.
Komentáře